Dubbel glas plaatsen

Bij het plaatsen van nieuw glas kiezen de meeste mensen voor dubbel- of isolatieglas. Isolatieglas houdt in de winter de warmte binnen en in de zomer de warmte buiten. Hiermee bespaart u op de stookkosten en is het beter voor het milieu. Er is een groot aantal verschillende soorten dubbel glas, elk met eigen isolatiewaarden en kenmerken.  Als u isolatieglas wil aanschaffen, dan kunt u met onderstaande punten rekening houden. Dit helpt u wellicht met het uitzoeken van het type dubbel glas.

Als eerste dient u in overweging te nemen of er ruimtes in huis zijn die u in de winter verwarmt, maar geen dubbele beglazing hebben. Als dit zo is, dan kunt u overgaan op dubbel glas, waardoor de warmte beter wordt vastgehouden. Binnen de dubbele beglazing is er een grote variatie van kwaliteit. De isolatiewaarde van een ruit wordt uitgedrukt door middel van de U-waarde. De U-waarde is een indicator van verschillende factoren, waarmee de hoeveelheid  verloren warmte wordt gemeten. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de kwaliteit van het glas en dus minder verloren warmte. Gemiddeld heeft enkel glas een U-waarde van 5,7. Standaard dubbel glas heeft een waarde van 3, terwijl HR glas (afhankelijk van de kwaliteit) tussen de 1,2 en 2 zit.

Het is van belang dat de isolatiewaarde van het glas aansluit op de isolatiewaarden van de rest van de woning. Wanneer uw dak of muren niet goed geïsoleerd zijn, is een nieuw raam plaatsen niet de moeite waard. De isolatiewaarde wordt niet alleen bepaald door de kwaliteit van het glas, maar ook door het materiaal van het kozijn. Hierbij is kunststof het materiaal met de laagste U-waarde en dus het best isolerend.

Glaszetter Nijmegen

In Nijmegen en de omgeving van Nijmegen kan onze glaszetter u het beste adviseren over de aanschaf van isolatieglas en een offerte op maat voor u opstellen. Op die manier bent u verzekerd van de optimale indeling van uw glaswerk.